Széchenyi2020

hivatal@telki.hu   |    06 26 920 800   |   facebook   |    

Erdőlátogatási korlátozás

A Budakeszi Erdészet tájékoztatja az erdőlátogatókat, hogy a vadállomány védelme érdekében, a gímszarvasok agancshullatásának idejére a térképvázlaton feltüntetett, a Budakeszi-Telki úttól délre, az M1-es autópályáig kerítéssel körbezárt erdőterület látogatása csak a kijelölt turistautakon lehetséges, 2019. március 5-e és március 31-e között, kizárólag a nappali órákban, reggel 9-től délután 16 óráig.

A vadállomány általános kondíciója a kemény téli időszakban legyengül. Az agancs utáni hajsza azonban megzavarja a vad pihenését. A vad a zaklatás következtében nem talál sehol nyugalmat, nem meri felkeresni a táplálkozó helyeket. Az űzött, riadt vad az erdőfelújítást védő kerítéseken fennakadva megsérülhet, elpusztulhat.

A Pilisi Parkerdő Zrt. munkatársai a területen ezért fokozott ellenőrzéseket végeznek, ugyanakkor szeretettel várnak továbbra is minden jó szándékú erdőlátogatót a fenti időszakban is a Budakeszi Erdészet kezelésében lévő, kerítéssel nem körbezárt területeken, az M1 autópályától délre, valamint a Budakeszi-Telki úttól északra.

A PP Zrt. javasolja a csodálatos panorámát kínáló Csergezán Pál kilátó vagy a különleges növényekben gazdag Budakeszi Arborétum felkeresését.

Az erdészet köszöni a kirándulók megértését.

Fel