Széchenyi2020

hivatal@telki.hu   |    06 26 920 800   |   facebook   |    

Ismét a Volán végzi a közszolgáltatást

Az elmúlt időszakban jelentős, a térség közlekedési ellátását akadályozó mértékű szolgáltatási elégtelenségek jelentkeztek a VOLÁNBUSZ Zrt. által megbízott alvállalkozó működésében. Mivel a helyzet a sorozatos egyeztetések és a szerződésben foglalt szankciók érvényesítése ellenére sem változott, a VOLÁNBUSZ Zrt. 2018. augusztus 10-én a szolgáltatás teljes körű átvétele mellett döntött. Ennek megfelelően szeptember 1-jétől a zsámbéki térségben is a társaság végzi a közszolgáltatási tevékenységet.

Az autóbuszos kiszolgálás feltételeinek teljes körű megteremtése ilyen rövid idő alatt jelentős terhet ró a társaságra, de minden igyekezetükkel azon vannak, hogy az üzemeltető-váltás az utasok számára zökkenőmentesen történjen, és érzékelhető minőségi javulást eredményezzen. Folyamatosan zajlik az autóbusz-vezetők felvétele, és munkatársaik mindent megtesznek a feladat ellátásához szükséges járműállomány biztosítása érdekében. A meglévő autóbuszok üzemeltetése mellett a társaság a rendelkezésére álló tartalékállomány teljes felhasználásával igyekszik gondoskodni az utasok elszállításáról. Szeptember 1-jétől további, új beszerzésű járművek forgalomba állítása történik, amely jelentősen növeli a szolgáltatás minőségét, az utazás komfortját.

A VOLÁNBUSZ Zrt. bízik benne, hogy a fentebb leírt intézkedéseik hatására az utasok számára érzékelhető javulás áll be az autóbuszos közlekedési ellátásban, ugyanakkor hangsúlyozni szeretnék, hogy a rendelkezésre álló időtartam rövidsége és a feladat rendkívüli összetettsége miatt a VOLÁNBUSZ-tól megszokott szolgáltatási színvonal helyreállása időt vesz igénybe. A stabil, menetrendszerű kiszolgálás biztosítását tovább nehezíti a szeptember 1-jei iskolakezdést kísérő megnövekedett közúti forgalom, valamint a Pest megyében és Budapest területén zajló útépítési munkálatok okozta forgalomkorlátozások is.

Mindezek alapján a VOLÁNBUSZ Zrt. tisztelettel kéri az utasok szíves türelmét és megértését a rendkívüli helyzettel kapcsolatban. A társaság munkatársai mindent megtesznek annak érdekében, hogy a település lakói mihamarabb magas színvonalú, megbízható közlekedési szolgáltatásban részesüljenek.

Fel