• Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • +26 920 800
facebook

Irodalmi klub: Saját szoba

„No de hát, szegezhetik nekem a kérdést, arra kértük, hogy a nőkről és a regényről beszéljen, mi köze ehhez egy saját szobának?” - Virginia Woolf


A Pátyi Könyvtár Irodalmi Klubja „Saját szoba” címmel új beszélgetéssorozatot indít kortárs költő- és írónőkkel. A meghívott szerzők beszélgetőtársa Szegő János irodalomkritikus, szerkesztő, a Magvető Kiadó munkatársa:

„Van-e az irodalomnak neme? Gyakran kerül ez szóba napjainkban, amikor az irodalomról beszélünk. A Pátyi Könyvtár új beszélgetéssorozatában öt írónőt látunk vendégül, és a hagyományos, művekre összpontosító életút-beszélgetés és szerzői felolvasások mellett és után szóba kerül majd, hogy saját alkotói énjük számára mennyire és miként fontosak a nemekkel kapcsolatos kérdések és válaszok. Hogy mit jelent és jelenthet Virginia Woolf híres metaforája, a saját szoba: …a nőknek rendelkezniük kell pénzzel és saját szobával, ha regényírásra adják magukat…”

Vendégeink:

  • Bendl Vera: szeptember 27.
  • Kiss Judit Ágnes: október 25.
  • Finy Petra: november 8.
  • Karafiáth Orsolya: november 29.
  • Tompa Andrea: december 13.

A csütörtöki napokon, 19 órakor kezdődő estek ismertetői a www.irodalmiklub.hu és a www.facebook.hu/patyikonyvtar oldalakon olvashatóak majd.

A beszélgetések után a szerzők dedikálják műveiket.

Szeretettel várunk mindenkit az irodalmi estekre, a Könyvtárba!

Kollár Péter
könyvtáros


Bendl Vera


Kiss Judit Ágnes


Finy Petra


Karafiáth Orsolya


Tompa Andrea

 

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.
További információ Elfogadom!