• Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • +26 920 800
facebook

Másodfokú hőségriasztás lépett érvénybe

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései alapján az elkövetkező napokban is hőségre számíthatunk. A kánikula miatt 2018. augusztus 21-én 12 órától augusztus 23-án 24 óráig másodfokú hőségriasztás érvényes.

A hőségben különösen fontosak azok az óvintézkedések, amelyekkel megóvhatjuk saját egészségünket és hozzátartozóink, szeretteink épségét.

Az egyik legfontosabb a megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztása, ilyenkor a szervezet több vizet igényel. Ügyeljenek arra, hogy lehetőség szerint 11 és 15 óra között árnyékos helyen tartózkodjanak, óvják magukat a tűző naptól, leégéstől.

Különös figyelmet kell fordítani arra, hogy kisgyermeket, vagy háziállatot senki ne hagyjon az autóban. Egy napos részen parkoló autóban percek alatt akár 60 Celsius-fokra is forrósodhat a levegő. Az extrém hőmérséklet az autóban kiszáradáshoz, eszméletvesztéshez, vagy akár halálhoz is vezethet. Ha valaki autóban hagyott állatot, vagy gyermeket lát, azonnal hívja a 112-es segélyhívó számot.

A nagy hőség kedvez a szabadtéri tüzek kialakulásának is, ezért kerti grillezés, sütögetés idején a tüzet egyetlen percre se hagyják magára.

A hőséggel kapcsolatos egyéb információk, valamint azon légkondicionált helyiségek listája, amelyeket bárki igénybe vehet, elérhető a katasztrófavédelem weboldalán, ide kattintva>>

Forrás: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.
További információ Elfogadom!