• Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • +26 920 800
facebook

Csodálja meg megyénk értékeit!

A Pest Megyei Értékeink - Barangolások a Börzsönytől a Tápió mentéig című kiadvány képzeletbeli utazásra hívja a tisztelt olvasót Pest megyébe.

"Utunk során számos tájat, várost és települést érintünk a Börzsöny csúcsaitól az Alföld síkjáig, a Zsámbéki-medencétől a Gödöllői-dombságig, a Dunakanyartól a Tápió mentéig. Ismert és kevésbé ismert nevezetességeket láthatunk, történelmi személyiségekkel és helyszínekkel találkozhatunk, nem utolsósorban pedig rengeteg érdekességgel gyarapíthatjuk tudásunkat, ismereteinket. Pest megyei utazásunk ugyanis értékekben igen gazdag lesz – hiszen kulturális örökségünk megyei értéktárban található elemeit látogatjuk meg, keressük fel e virtuális kirándulás alkalmával." - olvasható a legújabb kiadvány előszavában.

Az összeállításban sok más érdekesség mellett szerepel Telki környékéről a biatorbágyi viadukt, a pátyi pincesor, a Csergezán-kilátó, a zsámbéki romtemplom és a budajenői öregtemplom is.

A kiadvány INNEN letölthető>>

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.