• Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • +26 920 800
facebook

Ki legyen a díjazott?

Kitüntető díjak adományozásáról szóló javaslatok benyújtása

Telki község képviselő-testülete 3/2015. (II.12.) számú önkormányzati rendeletében szabályozta a kitüntetések, címek alapításának és adományozásának rendjét. Ennek értelmében a képviselő-testület minden évben Telkiért Érdemérem kitüntetést és Telki Ifjúsági Díjat adományozhat arra érdemes személyeknek.

A Telkiért Érdemérem kitüntetés azoknak a magyar vagy külföldi állampolgárságú, élő vagy elhunyt személyeknek, személyek csoportjának, társadalmi vagy gazdasági szervezeteknek adományozható, akik:

  • Telki település fejlődésében gazdasági, politikai, tudományos, művészeti vagy egyéb tevékenységükkel jelentős szerepet játszottak, közmegbecsülést szereztek;
  • Telki községgel tartós kapcsolatba kerültek kiemelkedően eredményes tevékenységük során;
  • Telki fejlődéséhez bármely módon jelentős mértékben hozzájárultak.

A Telki Ifjúsági Díjban az a 35. életévét be nem töltött telki illetőségű, vagy Telkiből elszármazott fiatal részesíthető, aki kimagasló tanulmányi, tudományos, művészeti vagy sportteljesítményével Telkinek és korosztályának elismerést szerzett, példaértékű mintát adva ezzel kortársai számára.

A fenti címekre, illetve díjakra nem jelölhető:

  • aktív polgármester és a képviselő-testület tagjai;
  • Telki Község Polgármesteri Hivatala alkalmazásában álló személyek.

A címek adományozására a polgármester, az önkormányzati képviselők, a képviselő-testület állandó bizottságai, a település civil szervezetei, továbbá a polgárok egyéb közösségei tehetnek javaslatot, kizárólag részletes indoklással ellátott, írásos formában.

A kitüntetendő személyekre a Polgármesteri Hivatalban a Telkiért Érdemérem kitüntetés esetében 2018. február 15-ig, míg a Telki Ifjúsági Díj esetében március 15-ig írásban benyújtott ajánlásban lehet javaslatot tenni. A képviselő-testület 2018. március 31-ig dönt a díjazottak személyéről, majd az elismerések átadására a májusban megrendezésre kerülő Telki Fesztiválon kerül sor.

Deltai Károly
polgármester


Eddigi díjazottak

Érdeméremmel 2010-től mostanáig dr. Rátky Józsefet, Regős Ferencnét (posztumusz), Magyar Károlyt, Schäffer Lászlónét, Füzesi Attilát, Harkai Gábort, Vászolyi Tímeát, Bartos Györgyöt, Baltási Klárát, Portik Ferencet, a Kokukk Egyesületet, Márton Ildikót, Zimonyi Adrienne-t, Maronicsné Dávid Annát és Samreth-Nimol Kánidot jutalmazták. (A kétévente odaítélhető díszpolgári cím eddigi egyetlen tulajdonosa Havas Ferenc.)

Telki Ifjúsági Díjat 2015 óta Pasztircsák Polina és Illéssy Lenke kapott.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.
További információ Elfogadom!