Nyomtatás

regisztracio

Felhívás Telkiben tevékenységet folytató, 2-nél több alkalmazottat foglalkoztató cégek számára kötelező regisztráció kapcsán

Tisztelt Vállalkozás!

Az Alaptörvény 53. cikkében foglaltakra tekintettel a Katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII törvény 46.§ (4) bekezdésben kapott felhatalmazás alapján a veszélyhelyzetre vonatkozó sajátos irányítási szabályokra figyelemmel, mint a védekezési feladatok helyi szintű irányítója és végrehajtója, a veszélyhelyzetben a települési önkormányzat képviselő-testületének jogkörét a Polgármester gyakorolhatja, ennek keretében járványügyi intézkedéseket rendelhet el.

A járványügyi intézkedések keretében 18/2020. (IV.16.) Polgármesteri határozatommal elrendelem, hogy a település közigazgatási területén ideiglenes vagy állandó jelleggel működő vállalkozások, - melyek tevékenységük során telki közigazgatási területén munkavégzésük alkalmával az adott munkahelyszínen egyidejűleg kettőnél több személy személyes jelenlétét igénylő szolgáltató, vagy termelő tevékenységet folytatnak ( pl. építőipari tevékenység, park és kertfenntartás, irodai munkavégzés, stb. )  - kötelesek a járványügyi kockázat megelőzését szolgáló országos vagy települési szintű intézkedések nyomon követhetősége érdekében, a Telki község Önkormányzat által működtetett www.telki.hu hivatali portálon található bejelentő felületen regisztrálni tevékenységüket.

A regisztráció célja a járványügyi intézkedések nyomon követésének és végrehajtásának biztosítása, továbbá a kijárási korlátozásról szóló 71/2020. (III.27.) Korm. rendelet 4. §. (1) bekezdésében nevesített a kijárási korlátozás alóli alapos indokkal megjelölt ,,munkavégzési célú lakhelyelhagyás,, bizonyíthatósága. 

 {uniform form=1/}

 

A Polgármesteri határozattal egyidejűleg elrendeltem, hogy a Telki közigazgatási területén működő valamennyi vállalkozás folyamatosan nyomon követni köteles a telki.hu oldalon megjelenő aktuális járványügyi intézkedéseket, tekintettel arra, hogy a  rendkívüli helyzet miatt a tevékenységük végzésének feltételeire vonatkozó hatályos szabályok vagy korlátozó intézkedések óráról-órára változhatnak, és további tájékoztatás nélkül, azonnal hatályba léphetnek.

Mindannyiuk egészsége érdekében fontos, hogy maradéktalanul betartásra kerüljön minden járványügyi intézkedés.
Minden magyar állampolgár egészségének védelme fontos. Az intézkedések betartása most a közérdeket szolgája. A közérdek, most felülír minden egyéni és vállalkozói érdeket.

A felelősség mindenkié, az önöké is, eszerint járjanak el és szigorúan tartassák be a szabályokat!

Deltai Károly
polgármester, helyi védelmi parancsnok


A kötelező regisztrációról szóló határozat ide kattintva olvasható>>