• Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • +26 920 800
facebook

Egyre több a csaló - vigyázzunk, kiben bízunk meg!

Már nem csak a koronavírus-járvány veszélyezteti fokozottan az időseket, hanem csalók is – hívta fel a figyelmet az operatív törzs ügyeleti központjának vezetője. Lakatos Tibor elmondta, csalók és nyerészkedők különböző hamis ígéretekkel keresik meg főleg az időseket, és fertőtlenítőszereket, fertőtlenítő takarítást kínálnak.

Olyan is előfordul - tudta meg a Telki Portál -, hogy segítőként bejelentkezve csalók jelentek meg más településeken azzal, hogy befizetik az idősek helyett a csekkjeiket vagy kiváltják gyógyszereiket.

Ennek kapcsán felhívjuk az idősek figyelmét, az általuk személyesen, régóta és jól ismert családtagok, szomszédok mellett csak és kizárólag olyan személyekben bízzanak meg, akik a Polgármesteri Hivatal pecsétes igazolásával rendelkeznek arról, hogy segítők, és ezt be is mutatják! Utóbbiak személyéről az idősek előzőleg értesítést is kapnak a helyi Polgári Védelemtől.

Legyenek elővigyázatosak és ne dőljenek be a csalóknak!

(Képünk illusztráció.)


Friss helyi hírek a koronavírus járvánnyal kapcsolatosan: https://www.telki.hu/index.php/koronavirus

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.