• Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • +26 920 800
facebook

A Kodolányi János Kulturális és Környezetvédő Közhasznú Egyesület (másként a KoKuKK)

A telki székhelyű Kodolányi János Kulturális és Környezetvédő Közhasznú Egyesület (Kokukk) 2003-ban alakult. Névadója Telki híres szülötte, Kodolányi János író, akinek emlékét az egyesület a névválasztással is igyekszik ápolni.

A Kokukk tagjai telki lakosok, akik úgy érezték, sok olyan kisebb-nagyobb elképzelésük van, amelyek közös megvalósításával gazdagítani tudnák a települést. A furcsa párosítást (kulturális és környezetvédő) pedig az indokolta, hogy a szervezők egykor vélelmezték: egy ekkora településen nem biztos, hogy akad két külön egyesületre való aktív tagság.

Az elmúlt évek sokszínű munkájáról, eredményeiről a www.kokukk.hu honlapon, illetve újabban a facebookon keresztül, valamint természetesen a Telki Napló hasábjain értesülhetett a faluközösség. Aki átsétál a falun, sok helyen láthatja a kezük nyomát: számos útszéli fasoron, a még sok helyen kihajtó tulipánokon, az Öreg Tölgy Erdei Tanösvényen, pihenőpadokon, az óvoda mályvacserje-sövényén vagy a szombati termelői piacon.

Az egyesület mindig fontosnak tartotta, hogy programjaival, akcióival a faluközösség épülését is szolgálja. Tevékenysége során rendszeresen együttműködik a települési önkormányzattal, az általános iskolával és az óvodával. Jó kapcsolatokat ápol a Nyugdíjas-klubbal és a helyi cserkészcsapattal. Rendezvényeit, működését az évek során számos helyi vállalkozás is támogatta a legkülönfélébb természetbeni hozzájárulásokkal, pl. helyiség biztosítása a rendezvényekhez vagy az egyesületi összejövetelekhez, szakmai tanácsadás, gépi munkák elvégzése a fásítás során, játszótéri hintajavítás, könyvelés, meghívott előadók megvendégelése, részvétel a kápolna-felújításban, stb. Az egyesület jó kapcsolatokat ápol a Kodolányi-családdal, együttműködik a Petőfi Irodalmi Múzeummal, és több zsámbéki-medencei civil szervezettel is.

 

Ön is csatlakozhat!

Fennállásunk másfél évtizede alatt azt tapasztaltuk, hogy az egyesület folyamatos megújulásához nagy segítséget jelentett új tagok megjelenése, akik friss szempontokat, tudásokat, ötleteket, új lendületet hoztak a társaságba. Ezért bátorítunk mindenkit, hogy ha szívesen tartozna egy ilyen közösséghez, szólítson meg egy ismerős egyesületi tagot, vagy érdeklődjön a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email-címen, vagy telefonon (06-20-321-9707, Bellon Erika). Körülnéz nálunk, és ha megtetszik, amit csinálunk, több-kevesebb időre csatlakozik.

Aki pedig úgy érzi, hogy a saját idejéből most nem futja az aktív részvételre, az az SZJA 1%-ának felajánlásával támogathatja az egyesület programjait.

Kokukk Egyesület
www.kokukk.hu

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.
További információ Elfogadom!